88,88 zł
59,19 zł
Coppa dojrzewająca karkówka 1/2 ok.900g Alimentari
Opis
CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU
Coppa dojrzewająca karkówka 1/2 ok.900g Alimentari
Coppa składa się z części mięśniowej karkówki bardzo starannie przyciętej. Ze skrupulatnych badań uczonych wynika, ze historyczne początki produkcji sięgają już 1680 roku. Obszar produkcji jest identyfikowany jako całe terytorium administracyjne prowincji Parma , Modena , Reggio Emilia , Mantua , Pawia i gminy wzdłuż boku Padu, Mediolanu i Cremona . Do wytwarzania Coppa stosuje się górną część szyi. Sól używa się w oparciu o metodę solenia na sucho , umieszczając mięso w korytkach soli. Ta technika solenia jest jedną z najlepszych, gdyż długi okres dojrzewania nadaje produktowi najlepsze właściwości organoleptyczne . Po utwardzeniu produkt jest umieszczany w naturalnym bydlęcym jelicie, następnie ręcznie wiązany z konopnego sznurka . Po dokładnym wysuszeniu przechodzi do etapu dojrzewania przez dłuższy czas (co najmniej 60 dni ), w którym to mięso nabiera zapachu i delikatnego smaku. Coppa jest doskonała jako dodatek do aperitif lub jako przekąska w towarzystwie dobrego białego wina.
Skład: karkówka wieprzowak, sól, dekstroza, sacharoza, przyprawy, aromaty, antyoksydanty: E301; konserwanty: E250, E252
ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!