Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

Coppa dojrzewająca karkówka FIORUCCI 1/2 ok.800G

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 69,11 zł 69.11
quantity szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fiorucci
Kod produktu: 001344

Opis

CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU

Coppa dojrzewająca karkówka FIORUCCI 1/2 ok.800G

Coppa di Parma składa się z części mięśniowej karkówki bardzo starannie przyciętej. Ze skrupulatnych badań uczonych wynika, ze historyczne początki produkcji sięgają już 1680 roku. Obszar produkcji jest identyfikowany jako całe terytorium administracyjne prowincji Parma , Modena , Reggio Emilia , Mantua , Pawia i gminy wzdłuż boku Padu, Mediolanu i Cremona . Do wytwarzania Coppa Parma stosuje się górną część szyi. Sól używa się w oparciu o metodę solenia na sucho , umieszczając mięso w korytkach soli. Ta technika solenia jest jedną z najlepszych, gdyż długi okres dojrzewania nadaje produktowi najlepsze właściwości organoleptyczne . Po utwardzeniu produkt jest umieszczany w naturalnym bydlęcym jelicie, następnie ręcznie wiązany z konopnego sznurka . Po dokładnym wysuszeniu przechodzi do etapu dojrzewania przez dłuższy czas (co najmniej 60 dni ), w którym to mięso nabiera zapachu i delikatnego smaku. Coppa Parma jest doskonała jako dodatek do aperitif lub jako przekąska w towarzystwie dobrego białego wina.

Składniki: wieprzowe, sól, dekstroza, aromaty, przyprawy. Konserwanty E 250, E 252. Przeciwutleniacze: E 301

ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl