Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
        

Polędwica wołowa bresaola La Rossa ok. 2kg

Dostępność: dostępny na zamówienie
Cena: 130,84 zł 130.84
quantity szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 001328

Opis

CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU

Bresaola punta d'anca - Polędwica wołowa bresaola ok2kg

Bresaola jest to rodzaj wołowej wędliny, przysmak Valtelliny, największej alpejskiej wioski, która rozciąga się na wschód 100 mil od jeziora Como. Waltelitańczycy używają tej nazwy już tak długi czas, iż ciężko określić początki powstania tej wyjątkowej wędliny. Niektórzy twierdzą, że słowo pochodzi od słowa sala come brisa, co odnosi się głównie do sposobu przyrządzenia mięsa (naturalnej konserwacji w soli), a niektórzy uważają, że słowo wywodzi się od brasy - ogrzewanego miejsca, gdzie przygotowywano i przetrzymywano mięso. Dziś bresaola przyprawiana rożnego rodzaju przyprawami dojrzewa na wolnym powietrzu przez kilka miesięcy. W przeciwieństwie do większości wędlin, które są na ogół podawane z chlebem, bresaola jest głównie siekana, doprawiana oliwą z oliwek, i również (co robi większość ludzi) skraplana sokiem z cytryny. Często do smaku dodaje się również płatki parmezanu. Dodatkowo można się spotkać również z bresaolą produkowaną z koniny, a nawet oślą. Jeśli chodzi o różnice w wyglądzie wędlin, ta wołowa ma zawsze najjaśniejszy kolor, końska jest nieco ciemniejsza, a ośla prawie czarna.

Skład: mięso wołowe, dekstroza, sól, aromaty naturalne, konserwanty: azotyn sodu, azotan potasu. Najlepiej spożyć przed: data ważności / nr partii na opakowaniu. Przechowywać w chłodnym miejscu.

ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl