88,88 zł
59,19 zł
Salami Napoli ok. 1,5 kg Alimentari
Opis
CENA DOTYCZY 1kg PRODUKTU
Salami Napoli ok. 1,5 kg Alimentari
Salami nazywane "Napoli" to tak na prawę kiełbasa produkowana w całej Kampanii i ma wiele cech podobnych do salami zwanej Mugnano del Cardinale. Była niegdyś uznawana za tak wysoce wartościowy produkt, że stanowiła zapłatę za pracę i główny rarytas podczas wszelkich uroczystości. Techniki wyrobu salami Napoli są praktykowane do dziś i przekazywane z ojca na syna, dzięki czemu kiełbasa zachowuje swój nienaruszony smak i autentyczność. Do produkcji tego szczególnego salami wykorzystuje się tylko i wyłącznie mięso z łopatki, szynki, karkówki i części lędźwiowych wieprza. Tłuszcz dodawany do kiebasy musi być zawsze odpowiednio twardy i nie może stanowić więcej niż 24% całej masy zamkniętej w naturalnym jelicie wieprzowym. Dojrzewanie zawsze odbywa się w specjalnie przygotowanych do tego przewiewnyh miejscach. Podczas suszenia salami jest poddawane również fumigacji. Minimalny czas dojrzewania zależy tak na prawdę od wielkości, lecz nie trwa nigdy mniej niż 30 dni.
Skład: mięso wieprzowe, sól, dekstroza, aromaty, przyprawy, aromat dymny; Antyoksydanty: askorbinian sodu; Konserwanty: azotyn sodu, azotan potasu
ABY ZAMÓWIĆ, NAPISZ DO NAS!